> <

Pulper reject recycling

Lupro Recycling Systems

Papier is het meest gerecyclede product in Europa. Met een recyclingpercentage van 74% is in 2014 het record bereikt. De krantenindustrie heeft veel bijgedragen aan dit resultaat: 56% van de grondstof in de papierindustrie het afkomstig is van gerecycled papier en karton, voornamelijk gebruikt voor de producten van papier voor industrieel gebruik.

vvv

washingplant3Hoewel de efficiƫntie werkwijze van de recycling respectabele waarden heeft bereikt is er verderop in het proces nog eens 7% reject, hoofdzakelijk een hetrogene mix van vezel met plastic, voortkomende uit de pulper.

Italrec heeft de afgelopen jaren een systeem ontwikkeld om dit reject te recyclen. Hierdoor wordt niet alleen de afvalstroom gereduceerd, maar tegelijkertijd kan een kostbare stroom omgebogen worden naar een winstgevende stroom, vezels kunnen worden ingezet in het eigen productieproces en polyolefine materialen kunnen worden vermarkt.

mmmmwashingplant4

Italrec heeft een tweetal systemen voor de recycling van dit reject, een voor de verwerking van 1 ton reject per uur en een voor de verwerking van 2 ton reject per uur. Tonnages zijn vermeld in droogstof. Tijdens het proces wordt afhankelijk van het systeem 1 of 2 ton water toegevoegd. Het uiteindelijke resultaat is de terugwinning van de vezel en een schone polyolefine stroom.